Utrechtse Architecten, een documentair vierluik.

Aflevering: Jan Poolen, architectuur is mijn leven.Elke stad en elk dorp kent spraakmakende gebouwen. Soms zijn ze tientallen jaren oud, soms zijn ze splinternieuw. Elk gebouw is ooit ontworpen door een architect. Ook in de provincie Utrecht zijn er veel architectenbureaus archief. De architecten die hier werken, bepalen voor een groot deel hoe de omgeving waarin wij allemaal wonen, werken en ons verplaatsen eruit ziet.

Voor het vierluik ‘Utrechtse Architecten’ werden vier van hen ruim een jaar lang gevolgd door filmmakers Jan Ketelaars en Johan van Kempen, en cameraman Ralph de Lange. Het gaat om Jan Poolen (Amersfoort), Johan Huibers (Veenendaal), Carin ter Beek en Casper Schuuring (beiden Utrecht stad). Zij zijn te zien op diverse bouwlocaties en in hun kantoor, en er wordt gekeken naar eerder werk van hun hand. De lengte van elke film is circa 40 minuten.

Het documentaire vierluik is een productie van Beeldland in opdracht van stichting Parmando voor www.parmando24culture.nl. Het project is gerealiseerd i.s.m. RTV Utrecht en de architectuurcentra in Veenendaal, Amersfoort en Utrecht. De filmmakers zijn de volgende financiers zeer erkentelijk: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Provincie Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, gemeente Amersfoort, K.F. Heinfonds, Boellaard Fonds en Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.

Bekijk ook de andere afleveringen: Carin ter Beek - Johan Huibers - Casper Schuuring